Főoldal » Szakcikkek » Keresőmarketing szakcikkek » Látogatottság- és kattintásmérés hőtérképpel

Látogatottság- és kattintásmérés hőtérképpel

Marketing4U | 2007-07-10 08:00

Nemrég jelent meg egy részben ingyenes webanalízis alkalmazás, amelynek segítségével a weboldaltulajdonosok mérhetik a kattintásokat és a látogatásokat, ráadásul hőtérképen követhetik az eseményeket...

A napokban megjelent a CrazyEgg nevű grafikus web-statisztika script végleges verziója, melyet bizonyos feltételek mellett akár ingyenesen is használhatunk.

A számlálóeszköz grafikus kiértékeléseket biztosít a felhasználókat, erre pedig legtöbbször csupán az olyan profi megoldások képesek, mint például az Omniture. Az alkalmazás igen csak egyszerű, és pontosan ezen egyszerűségéből fakadóan olyan átlátható, és könnyen kezelhető.

Természetesen elsősorban nem arra szolgál, hogy megmondja, honnan érkeznek a látogatók a honlapunkra, és mennyit időznek ott, hanem megmutatja, hogy site-unk mely területei érdeklik a leginkább azokat, és melyek azok a részek, amelyekre a kutya sem figyel. Így tehát a felhasználók egy hőtérképen (Heatmap) láthatják, hogy mely területeken nagyobb a kattintási arány, vagyis akárcsak egy infravörös kamerával pásztázott táj esetében, itt is meleg színekkel vannak bejelölve azok a részek, amelyekre sokan kattintanak, és a hideg színek utalnak a klikk-szegény linkekre.
A CrazyEgg-el lehetőségünk nyílik még időszakos tesztmérésekre is, így kielemezhetjük, hogy a különböző oldalunkon eszközölt változtatások milyen eredményekkel járnak.
A JavScript-et igénylő alkalmazást az olyan honlaptulajdonosok ingyenesen használhatják, akik site-jaira havonta 5000-nél kevesebb látogató érkezik, az ennél több látogatóval rendelkező weboldalüzemeltetők pedig 19-100 dollár közötti összegért vehetik igénybe a szolgáltatást.Könyvjelzők & megosztás:

|

További szakcikkekIratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer