Főoldal » Szakcikkek » Felhasználóbarát honlapkészítés szakcikkek » Miért fontos a jó design a honlap sikeréhez?

Miért fontos a jó design a honlap sikeréhez?

Tungler Andrea | 2009-02-13 20:00

A statisztikák szerint a felhasználók 47%-a vásárlási döntéseit maga a weboldal alapján hozza meg. Ez azt mutatja, hogy amennyiben az oldal megjelenése professzionális, és a leglényegesebb információkat egyértelműen és hiánytalanul közli, vásárlóink csaknem a fele nyugodtan fogja meghozni vásárlási döntését anélkül, hogy tovább tájékozódna az interneten kívül.

10 másodperc

Teszteléseink során azt tapasztaltuk, hogy piaci versenyhelyzetben, amikor a vásárlók különböző weboldalakon keresnek termékeket vagy szolgáltatásokat, az oldal professzionalizmusára vonatkozó ítéletüket a kezdőlap vagy az érkezési oldal 10 másodperces megtekintése után meghozzák. Ez alatt a rövid idő alatt a vásárlók meglepően széleskörű benyomásokat szereznek, például a vállalat méretére, a termékskálára, a termékkínálatra, a márkára és gyakran az árra vonatkozóan is. Kötődésük alakul ki illetve elégedetlenség támad bennük, aggályaik merülnek fel és/vagy biztonságérzet alakul ki bennük. Gyakran azt is eldöntik, hogy „megfelelő helyen” járnak-e.

A kisebb céges webhelyek gyakran alábecsülik a megfelelő design és az általa keltett érzetek jelentőségét. A grafikus design a weboldalakon sokszor szakmai hozzá nem értést tükröz, és az oldal tulajdonosai nem értik, hogy miért hagyja el olyan sok látogató a weboldalukat.

Nemrégiben újraterveztünk egy e-kereskedelmi honlapot, és azt tapasztaltuk, hogy az új design csaknem megkétszerezte a látogatások számát az oldalon, valamint az ott eltöltött időt és a vásárlások számát is. A jó grafika sokat számít.

Ha kétségei vannak jelenlegi weboldala megjelenésének hatékonyságát illetően, végezzen felhasználói tesztet kívülállókkal. Kérje meg őket, hogy tekintsék meg saját és versenytársai weboldalait. Tegyen fel nekik puhatolózó, nyitott (nem eldöntendő) kérdéseket benyomásaikkal és érzéseikkel kapcsolatban. Így kellő képet alkothat arról, hogy weboldala milyen hatást gyakorol látogatóira.

Mit kell elérnie a grafikusnak

Nézzük, milyen eredményeket várhat el egy jó grafikustól:

  • Válasszon ki egy vonzó, megnyerő színskálát, ami megfogja a látogatót – és még a színtévesztőknek is megfelel.
  • Alkalmazzon szemet gyönyörködtető termékfotókat, amelyek elég nagyok, hogy fontos részleteket felfedjenek, és mellékeljen hozzájuk informatív, az előnyöket kihangsúlyozó feliratokat.
  • Jól észrevehetően jelenítse meg a márka értékeit, ígéretét és hitvallását.
  • Alkalmazzon egyszerű és hatékony navigációt, ami segít a látogatók eligazodásában.
  • Vezesse a szemet a lényeges, cselekvésre felhívó oldalelemekre.
  • Optimalizáljon minden grafikai elemet a gyors betöltés érdekében.
  • Gondoskodjon arról, hogy az oldal egyszerű, letisztult és hatékony legyen.
  • Tartsa szem előtt, hogy az oldal látogatóihoz maximum 10 másodperc alatt „átmenjen az üzenet”.

A jó design a siker egyik legfontosabb tényezője, úgyhogy ne kockáztasson meg egy amatőr megjelenést. A megfelelő grafika megnövekedett értékesítést eredményez. Ne sajnálja a befektetést.Könyvjelzők & megosztás:

|

További szakcikkekIratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer