Főoldal » Szakcikkek » Felhasználóbarát honlapkészítés szakcikkek » Az uniós állampolgárok fele sosem használ internetet

Az uniós állampolgárok fele sosem használ internetet

MTI | 2009-03-03 11:00

Az Európai Unió állampolgárainak több mint a fele rendszeresen használja a világhálót, de körülbelül 200 millióan egyáltalán nem kerül kapcsolatba a nettel - derül ki az Európai Bizottság szakcsoportjának felméréséből.

A 65 évesnél idősebbeknek mindössze 13 százaléka barátkozott meg az internettel, de a munknélkülieknek is csak az egyharmada használja az egyébként munkakeresés céljaira is kiváló eszközt. A felmérésről a kutatás vezetője, Antti Peltomaki számolt be a Milánóban zajló számítástechnikai világkongresszuson. Mint kifejtette, a lakosság 35 százaléka semmiféle informatikai eszközt nem vesz igénybe. Összesen 15 százalékuk egyszerűen nagyon nehezen vagy egyáltalán nem fér hozzá a világháló használatához szükséges szolgáltatáshoz és termékekhez.

Az uniónak nincsen büszkeségre oka az Egyesült Államokkal, Kanadával vagy Ausztráliával való összehasonlításban a fogyatékos emberek információtechnológiai hozzáférésének tekintetében. A siketek és siketnémák számára a telefonálást lehetővé tevő készülékek az EU országainak csak a felében elérhetőek, a kontinens honlapjainak mindössze 5 százaléka "akadálymentes", a szoftverekhez tartozó leírások pedig csak 1-10 százalékban kaphatók hangoskönyv formájában is. "Ez komoly gond Európa számára, ezért az Európai Bizottság informatikai fejlesztési stratégiát dolgozott ki - mondta Peltomaki.

Az akadálymentes honlapkészítés lehetővé teszi, hogy senkit ne rekesszen ki látogatói köréből.Könyvjelzők & megosztás:

|

További szakcikkekIratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer