Főoldal » Szolgáltatásaink  » Honlap elemzés és tesztelés  » Technológiai honlapelemzés

Technológiai honlapelemzés

Legyen szó keresőoptimalizálásról, vagy szabványos weboldal kialakításáról, elengedhetetlen a megfelelő tartalom megjelenítéséhez kapcsolódó technikai- technológiai háttér alapos és szakszerű elemzése.

 

A honlap technikai elemzése során az alábbi vizsgálatokat végezzük el:


1. Kiszolgáló szerverkörnyezet elemzése

Az adott domainhez kapcsolódó szerver - és az alternatív szerverek - tekintetében megvizsgáljuk az adatelérés sebességét, a letöltés sebességét, a hálózati irányítás szintjeit, valamint a webkiszolgáló szoftverkörnyezetet.

2. Jelölőnyelvi kód elemzése

A jelölőnyelvi kód a honlap tartalmának megjelenítésére, tagozódására, formázására és a felhasználói műveletek kezelésére szolgáló szabványos jelölő rendszer. Napjaink legelterjedtebb jelölőnyelve a HTML (Hyper Text Markup Language).
Az elemzés részletesen tartalmazza a jelölőnyelvi kód érvénytelenségét okozó alkalmazási és beállítási hibákat és javaslatokat a kódolási hibák javítására.

3. A megjelenítési kód elemzése

A megjelenítési kód a jelölőnyelvi kódban szereplő speciális formátum jelölések (karakterformázás, igazítás, táblázat, stb.), valamint a tartalmi elemekre vonatkozó formázási beállítások (stílusok, megjelenési osztályok, vagy egyedi azonosítók) összessége.
A honlapok hozzáférhetőségét, használhatóságát jelentősen befolyásolja a megjelenítési kódok szabványos és következetes alkalmazása.

4. Hozzáférhetőségi elemzés

Annak érdekében, hogy a honlap, mint közcélú weboldal - minden felhasználó számára elérhető legyen, (függetlenül a korától, fizikai képességeitől vagy a környezettől, amiben az internetet használja) az Európai Unió irányelvei szerint a WAI WCAG 1.0 "A" szintet minimum el kell érniük.  

5. Keresőoptimalizálás elemzése

Napjainkban egy honlap látogatottságának növelésének egyik leghatékonyabb módja a keresőkre történő optimalizálása, ami valójában a honlapon megjelenített tartalom egy a keresőrobotok számára is jól értelmezhető, szabványos kialakítást jelent.
A kereső rendszerek (mint pl. a Google) a honlapokat rendszeresen látogatva, az oldalakat különböző szempontok alapján indexelik és rangsorolják. Azonos, vagy hasonló tartalommal bíró honlapok esetén a keresés eredményében az adott honlap aktuális rangsorának megfelelő helyen jelenik meg.
Az optimalizálás tehát lényegében nem az adott oldal megjelenését, tartalmát, grafikai elemeit, hanem a tartalom keresőmotor által történő hatékony feldolgozását befolyásolja.

6. Tartalomkezelő rendszer (CMS) elemzése

A tartalomkezelő rendszer biztosítja a honlapon belül az információk strukturált és tematikus megjelenítést. A tartalomkezelő rendszer elemzése egyrészt a honlap navigációs elemeinek (menük, gombok, helyzetjelzők, oldaltérképek, stb.), másrészt a tartalom tematikus és/vagy egyedi kulcsszó alapján történő keresési lehetőségek vizsgálatára terjed ki.

Hogyan tovább?

Technológiai honlapelemzés igénye esetén várjuk jelentkezését az info@marketing4u.hu email címen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Üzenetellenorzo kód

Legújabb szakcikkekIratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer