Főoldal » Szolgáltatásaink  » Hatékony honlapkészítés  » Kártyarendezés és oldaltérkép kialakítás

Kártyarendezés és oldaltérkép kialakítás

A kártyarendezés kiváló módszer annak kiderítésére, milyen elrendezésben és jelölésekkel szeretnék a weboldal látogatói megtalálni az információkat a weboldalon. Ha a felhasználók gondolkodásának (és nem a vállalkozás gondolkodásának) megfelelően alakítjuk ki az oldalt, a látogatók gyorsan és hatékonyan fogják megtalálni, amit keresnek.

A kártyarendezés az alábbi előnyöket biztosítja:

  • Növelheti a sikeresen megoldott műveletek számát és a konverziós arányokat;
  • Javíthatja a felhasználói elégedettséget;
  • Arra ösztönözheti a látogatókat, hogy újra meg újra térjenek vissza az oldalára.

A kártyarendezés általában a felhasználói kutatás és személyiségtípusok definiálása valamint a fókuszcsoportok után és az oldalvázlat tervezés és tesztelés előtt történik meg a felhasználó-központú tervezési folyamatban.

Mit nevezünk kártyarendezésnek?

A kártyarendezés kellően gyorsan és egyszerűen elvégezhető, és segít megállapítani:

  • Milyen felépítést és jelöléseket várnak el a felhasználók a weboldaltól
  • Milyen tartalmak hiányoznak az oldalról
  • A kártyarendezés során a weboldal minden egyes tartalmi elemét felírjuk egy-egy kártyára, majd arra kérjük a résztvevőket, hogy rendezzék a kártyákat logikus csoportokba (általában maximum 100 kártya van). Amikor a résztvevők ezzel elkészültek, címkékkel (jelölésekkel) látják el az egyes csoportokat. Új kártyákat is javasolhatnak a csoportokhoz.

A Marketing4u nagy tapasztalattal rendelkező moderátorai végig segédkeznek a kártyák rendezgetése alatt, és folyamatosan arra bíztatják a résztvevőket, hogy hangosan gondolkozzanak.
A feladatot megismételjük összesen 12-15 résztvevővel. Ezután a Marketing4u szakértői elemzést végez a kártyák elrendezése során megalkotott csoportokkal és címkékkel kapcsolatban, és elkészíti a weboldal megfelelő oldaltérképét.

A kártyarendezés eredményei

A Marketing4u a felhasználói elvárásoknak megfelelő weboldal térképet készít és nyújt át Önnek. Ez egy hierarchikus diagram, melyen megjelennek az egyes oldalak és a közöttük lévő kapcsolatok.

Ezen kívül felsoroljuk azokat az oldalakat is, amelyeket össze kellene kapcsolni egymással. A kártyarendezés elemzése és a weboldal térképének azt követő elkészítése a lehető leghatásosabb elrendezést mutatja meg.

Természetesen minden felhasználó más és más, és elképzelhető, hogy néhány felhasználó számára összefüggenek olyan oldalak, amelyeket a weboldal térképén nem kötöttünk össze. Erre is felhívjuk a figyelmet az összes lehetséges csoportosítás és a javasolt kapcsolódások bemutatásával.

További információra van szüksége?

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot a 06 30 456 8182-es telefonszámon vagy az info@marketing4u.hu e-mail címen. Átbeszéljük honlapja használhatóságával kapcsolatos igényeit és kéréseit – mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül.

Legújabb szakcikkekIratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer