Főoldal » Szolgáltatásaink  » Hatékony honlapkészítés  » Szabványos weboldal készítés

Szabványos honlapkészítés

A szabványok abban segítenek, hogy minden internetre kapcsolódó eszköz (különböző böngészők, webszerverek, mobiltelefonok, felolvasó programok) tudjon egymással kommunikálni.

Mik a szabványos honlap előnyei?

  • Egy szabványos honlap minden országban, minden nagyobb böngészőn (Internet Explorer, Mozilla, Opera, Safari, stb.) és operációs rendszeren (MS Windows, Linux, Macintosh) ugyanúgy jelenik meg.
  • Egy szabványos honlap a keresőkben (pl. Google) sokkal előkelőbb helyezést ér el, mint a hibás honlapok.
  • Egy szabályos honlap egy esetleges új böngészőprogram vagy szabvány megjelenésekor nem lesz váratlanul hibás a látogatók számára.
  • Egy szabványos honlap mérete kisebb: gyorsabban letöltődik az oldal a böngészőben, a látogató nem fogja megunni a várakozást.
  • Egy szabványos honlap szélesebb körben elérhető: Látogatóink különféle eszközöket használnak, eltérő böngészőket alkalmaznak és/vagy különleges elérhetőségi problémákkal küzdenek. Az elérhetőséget (és ezáltal a webes szabványokat) szem előtt tartó weblapok nézettsége növekedni fog, és a böngészők szélesebb köre is el fogja tudni érni az oldalak tartalmát. Olvasson bővebben az akadálymentes weboldalak fontosságáról.
  • Marketing szempontból is fontos a validálhatóság, hiszen ha egy cég honlapját a megfelelő szabványok betartásával, profi szinten készítenek el, akkor feltételezhetően egyéb szolgáltatásaiban is az igényesség és alaposság jellemzi.

 

Ma sokféle módszerrel és színvonalon lehet egy honlapot elkészíteni, úgy hogy az (nagyjából) elfogadhatóan jelenjen meg a nagyobb böngészőkben.
Azonban ha a cél nem egy elégséges minimum színvonal, hanem az hogy ezen a téren a legjobb megoldást válasszuk és hosszú távon nyugodtak lehessünk a honlapunkat illetően, akkor célszerű követni a vonatkozó szabványokat, ajánlásokat.

 

A W3C (World Wide Web Consortium) oldalán elérhető egy publikus és ingyenes eszköz, melynek segítségével Ön is meggyőződhet arról, hogy honlapja technikailag szabványos-e, vagy sem.

Ellenőrizze, hogy weboldala szabványos-e:

  • Hibátlan weboldal esetében a következő üzenet jelenik meg: This Page Is Valid. Ebben az esetben gratulálunk, mert az Ön weboldala tökéletesen szabványos.
  • Hibás weboldal esetén megjelenik egy hibaüzenet, valamint az oldal hibáinak száma.

 

Ha egy honlapon a Valid HTML 4.01 transitional, vagy a Valid XHTML 1.0 transitional logót találjuk, akkor bízhatunk abban, hogy a honlap technikailag megfelelő minőségben lett elkészítve, és a jövőben is helyesen fog megjelenni az esetleg évek múlva kiadott böngészőprogramokban - ez az amit a sikeresen nem validálható oldalak esetében sosem lehet biztosan állítani.

 

Ajánlatkérés honlapkészítéshez

Éljen Ön is ezzel a lehetőséggel, ha valóban értékálló és minőségi honlappal szeretné magát képviseltetni az interneten.

Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06 30 456 8182-es telefonszámon, e-mailen, vagy az alábbi űrlap kitöltésével.
Átbeszéljük leendő honlapjával szemben támasztott igényeit és kéréseit – mindenfajta megrendelési kötelezettség nélkül.

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező.

Igényelt szolgáltatás: új, szabványos honlap készítése
meglévő honlap szabványosítása
honlap szabványossági elemzése
Kérdések, kérések és megjegyzések


ellenorzo kód

Legújabb szakcikkekIratkozzon fel hírlevelünkre

Minden hónap első keddjén megjelenő hirlevelünkkel segítünk honlapja használhatóságának és hatékonyságának növelésében.

© 2004-2009 Marketing4u Bt.
Ajánlatkérés | Bemutatkozás
Honlapkészítés referenciáink
Honlap elemzés és tesztelés | Egyedi tartalomkezelő rendszer